fbpx

Om oss

Om oss

Umeå Tours drivs av mig, Tinna Sandström. Jag är född och uppvuxen i Umeå utom ett antal år som bosatt i norra Tyskland och England. Jag har alltid älskat Umeås självklara närhet till naturupplevelser runt hörnet och dess utbredda kulturliv som jag nu är och vill vara en del av.

Under åren iväg upptäckte jag glädjen i vad andra platser och kulturer har att erbjuda. Jag har byggt upp en undran i vad som presenteras för gäster och besökare samt vilka aktörer och drivkrafter som finns inom besöksnäringen. Det gjorde att jag började läsa turismprogrammet vid Umeå Universitet och tog 2012 en kandidatexamen inom kulturgeografi. Genom SveGuide utbildade jag mig året därpå till auktoriserad guide och har varit verksam inom besöksnäringen och som guide sedan dess.

Det som driver mig är just den upptäckarlust många människor har i att besöka nya platser. Min passion ligger i att få människor att förstå och lära sig om platsen. För mig handlar det om att berätta mer om denna progressiva stad i norra  Sverige. Välkommen att lära dig mer om mitt Umeå!

Foto: Kristoffer Pettersson ©STP Media AB